Ezek a bőrön előforduló jelek figyelmeztethetnek arra, hogy túl sok cukrot juttattál szervezetedbe

Sokan számolnak be arról, hogyha túl sok csokit esznek, pattanások jelennek meg az arcukon. Azonban nem csak a pattanások kialakulása jelzi azt, hogy túl sok cukrot fogyasztottunk, más jelei is vannak.

Rácosodás, a bőr öregedése

A korai ráncosodás, és a bőr látványos öregedése a túl sok cukros élelmiszer, és -ital következtében is kialakulhat. Az anyagcsere során a szervezet tápanyagot éget el, mely során szabad gyökök keletkeznek.

A molekulák elveszett elektronpárokat próbálnak pótolni úgy, hogy környező sejteket támadnak meg, melyek oxidálódnak.

A túlzott cukorfogyasztás következtében megnő a szabad gyökök száma, és ezek hozzájárulnak a pattanások, és a ráncok, no meg a korai bőröregedés kialakulásához.

A cukor kiszívja a sejtekből a nedvességet, és ezért alakulnak ki ideje korán a ráncok. Szürkés arcszín, szem alatti karikák megjelenésekor ideje csökkenteni a túlzott cukorfogyasztást.

Ekcéma, bőrszáradás

Az érzékeny, pirosas, kiszáradt bőr is azt jelzi, hogy túl sok cukrot fogyasztottunk. A cukor felborítja az egész emésztést, ugyanis elpusztítja a jótékony bélbaktériumokat. Ilyenkor kialakulnak a pattanások, kiszárad a bőr, és ekcémás is lehet, sőt, a sebek is később gyógyulnak.

Mennyi cukor a nem sok?

Nők esetében maximálisan napi 6 teáskanál, a férfiak pedig 9 teáskanál cukrot fogyaszthatnak el. Ez a mennyiség még nem okoz gondot.

Oda kell figyelni mindig, ha valamilyen hosszan tartó bőrproblémával küzdünk, mert akár cukorbetegség is okozhatja. Mindenképp fel kell keresni egy szakembert, ha valami szokatlant észlelünk.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)