Jim Carrey hitelesen megfogalmazta mi is az a depresszió. Megkönnyeztük mondandóját:

Jim Carrey-ről a komikus szerepek sztárjaként ismert színészről kevesen gondolnák, de évekig súlyos depresszióval küzdött. A híres színész tudja, hogy mennyire nehéz legyőzni közömbösségbe taszító veszélyes betegséget. Ha az ember elveszíti életigenlését, akkor bizony nehezen tud újra talpra állni.

A 90-es években közkedveltté vált színész először 2004-ben beszélt nyíltan a depressziójáról.

Amikor Jim 12 éves volt könyvelő édesapja munka nélkül maradt, ezért 16 éves korában abba kellett hagyja az iskolát, hogy besegítsen a családi kasszába. 20 éves korában először jelentkeztek nála a depresszió tünetei, amiket megpróbált figyelmen kívül hagyni, és inkább valami építő jellegű dologra koncentrált.

21 éves korában már szerepelt a The Tonight Show-ban.
“A kétségbeesésre az egyetlen megoldás, hogy tanulj, vagy alkoss valami újat.

Ha nem adod át magad a lehangoltságnak, kétségbeesésnek, akkor nem veszel el”-mondta Jim Carrey.

“Ebben a pillanatban nem vagyok depressziós. Nem érzem és nem tapasztalom a depressziót. Évekig megvolt, de most, amikor esik az eső, akkor esik, de nem állandósul.

Nem marad elég sokáig ahhoz, hogy alámerüljek benne és belefulladjak.”

“Az egész az ego játékáról szól: a vágy, hogy szeretnél lenni “valaki”, hogy fontos legyél a világban. A valóságban ez a típusú önkeresés nagyon sok fájdalmat, és csalódást okoz. Három oka lehet annak, hogy nehezen találjuk meg önmagunk:

Éles különbséget teszünk önmagunk, és azok között, akik nagyban eltérőek, mint min.

Az ego belevisz a megtévesztés játékába, és úgy gondoljuk, hogy a személyiségünk, és a körülmények változatlanok kell mindig maradjanak.

Ennek következtében pedig állandóan nyugtalanok leszünk, és azt fogjuk érezni, hogy valami hiányzik még az életünkből. A szenvedés ellenmérge az, hogy felismerjük az elégettségnek semmi köze nincs ahhoz, hogy vagyunk-e valakik, az csak az ego játéka.

Úgy kell tekinteni a depresszióra, mint egy mély pihenésre, néha a testnek szüksége van arra, hogy kipihenje azt a személyiséget, akit állandóan el akarunk játszani”-mondta JIm Carrey a depresszióval való küzdelméről.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja.com)