Ez a három hatásos önvédelmi technika nők ezrein segíthet! Az életedet is megmentheti:

Rendkívül fontos tudatában lenned annak, hogyan védd meg magad, ha szerencsétlen módon támadás áldozata lennél. Az önvédelem több, mint jól irányzott karate rúgások. Arról szól, hogy okos légy és tudd, hol, mikor és hogyan vágj vissza, ha arra szükség van.

Elsősorban érdemes megelőzni a bajt és kerülni a rizikósabb környékeket és szituációkat, de ha megtörtént, akkor jobb, ha a következő mozdulatokat bevésed az elmédbe. Emellett sosem árt, ha van nálad egy paprikaspray.

Ha oldalról ragadnak meg – Könyökütés

Akár jobb, akár bal oldalról fognak le, a legjobb mozdulat a könyökütés. Reagálj gyorsan és üsd meg a támadó halántékát/állkapcsát/orrát a könyököddel.

Ez az ütés olyan erős, hogy a támadó nagy valószínűséggel hátra fog hőkölni. Ekkor szabaddá válik a gyomra vagy a mellkasa, amit szintén el lehet találni egy jól irányzott könyökütéssel.

Ha hátulról ragadnak meg – Fejelés

Az egyik leggyakoribb módja, hogy a támadó hátulról érkezik. Ilyenkor a kezeid sem maradnak szabadok, így azt nem tudod használni.

Ekkor a fejed hátsó részével kell ütést mérned a támadó fejére, amitől meginog. Ekkor hajolj le és ragadd meg az egyik lábát, majd húzd előre. Azonnal elveszti az egyensúlyát és elesik.

Már harc közben vagytok – Ujjtörés, ádámcsutka ütés

Ha verekedésbe kezdtetek és képes vagy többféleképpen visszavágni, akkor két hatékony módszert is bevethetsz.

1. Fogd meg a támadó kezét, egyik kezeddel ragadd meg a gyűrűs- és a kisujját a másikkal a mutató- és a középső ujját, majd hajlítsd el a csuklóját. Ez olyan fájdalmas, hogy akár térdre is eshet tőle.

2. Ha nem tudod megragadni a kezét, akkor próbálkozz az ádámcsutkával. Üsd meg közvetlen az ádámcsutkát vagy üss a két kulcscsont közé, közvetlen az ádámcsutka alatti résbe. Azonnal megsemmisítheted a támadódat és időd lesz elszaladni és segítséget hívni, amíg magához tér.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)