Ennyi minden jó történik a szervezeteddel, ha minden nap zabpelyhet eszel

A reggeli talán az egyik legfontosabb étkezés. Energiával lát el minket, jobban indul a napunk és gyorsabban meg tudjuk csinálni feladatainkat.

Sokan nem tudják azonban azt, hogy a zabpehely egy igen értékes tápanyagokat tartalmazó reggeli. Talán ez az egyik legjobb választás, ha sok vitamint tartalmazó teljes reggelit szeretnénk enni. A zabpehely fogyasztása segíti az emésztést, megelőzi a szív és érrendszeri betegségeket.

De nemcsak ezért egészséges, az alábbiakban 10 okot sorolunk fel, miért is jó nekünk, ha minden nap zabpelyhet fogyasztunk.

Blovver

1. Vércukor szint
A zabpehelyben rengeteg a rost, főleg az úgynevezett béta-glukán, amely képes a koleszterin szintet csökkenteni és a vércukor szintet kiegyensúlyozottan tartani. Főleg a cukorbetegek számára fontos ez.
2. Megelőzi a rákos megbetegedést
Különböző amerikai kutatással támogatják azt a feltételezést, hogy a zabpehelyben található növényi anyagok a bél és a mellrák kockázatát csökkentik.

low-histamine

3. Segít az optimális súly fenntartásában
A zabpehely fogyasztása előnyös a fogyókúrázók számára is, főleg akkor ha üres gyomorra eszik. Tehát a legjobb reggel fogyasztani.
4. Energia
A zaphelyeben összetett szénhidrát van, melyet a szervezet néhány órán keresztül emészt és az energiát így kiegyensúlyozottan kapja meg a szervezet. Kiváló élelmiszer akkor is ha valaki sportol.
5. Szív- és érrendszeri betegségek
Akik rendszeresen fogyasztanak zabpelyhet, kisebb eséllyel fognak szív és érrendszeri betegségben szenvedni.

Pixabay

6. Fehérje forrás
Ha kb. 8 evőkanál zabpelyhet fogyasztunk, a napi fehérjeszükségletünk 15% -át biztosítjuk.
7. Pajzsmirigy
A zabpehelyben jód is van, amely a pajzsmirigy működéséhez igen fontos, elengedhetetlen tápanyag. A segít a tápanyagok felvételének szabályozásában is.

Stylecraze


8. Emésztés

Az emésztőrendszer működését segíti mivel gazdag a rost tartalma. Egy felnőttnek naponta 25-35 gram rostra van szükség és egy adag zabpehelyben ennek már a 20 %-a benne van.
9. Táplálja a csontokat
Mivel kalciumot is tartalmaz, a csontritkulás egyik legjobb ellenszere, gyerekeknek is kiváló reggelire, hiszen ők még nőnek.
10.Idegrendszer
A zabpehelyben sok a B vitamin ami támogatja az idegrendszer működését.

Pixabay

Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani!
Forrás