A 60 éves szülőket túl öregnek tartják arra, hogy gyermeküket felneveljék. Ezt teszi velük a gyermekvédelem:

A gyermekvállalás nagy felelősséggel jár, fontos döntés ez minden család életében. Európában egy nő átlagosan 28,9 éves amikor megszüli első gyerekét egy 2015-ös statisztika szerint, írta az Eurostat. Egyre több nő dönt úgy, hogy kitolja a gyerekszülés idejét, a modern orvostudomány pedig különböző megoldásokkal segíti őket.

Az Egyesült Királyságban egy 60 évesnél idősebb páré az első hely. Ők 63 illetve 65 éves korukban lettek szülők. Egy évvel ezelőtt született meg gyermekük, de a Metro szerint a gyermekvédelem közbeszólt. Munkatársai ugyanis úgy döntöttek, hogy túl öregek ahhoz, hogy gondoskodjanak a gyermekről.

Esetüket sokan tanulmányozták. A gyermekvédelem munkatársai megkeresték őket, tanácsokkal látták el a szülőket a gyermeknevelésre vonatkozóan. A The Sun jelentése szerint azonban nem minden úgy történt náluk ahogy kellett volna, ezért a gyermeket elvették tőlük és egy befogadó családnál helyezték el őt.

A szülők teljesen összetörtek. Az Egyesült Királyságban sokan támogatták a szülőket és nagy felháborodást keltett a gyermekvédelem intézkedése.

A pár gyermekét egy fiatal hölgy hordtak ki és szülte meg. A házaspár kb.30 millió forintnak megfelelő összeget költött arra, hogy szülők lehessenek.

Lelkileg teljesen kimerültek a döntés miatt, és mindent megtettek azért, hogy visszakapják gyermeküket. Egy idő után látogatási jogot kaptak, de természetesen ez nagyon sovány vigasz volt számukra.

Szörnyű látni azt, hogy egy gyermeket elvesznek a szüleitől,mindegy hány éves a gyermek. Figyelembe kell vennünk azonban azt is, hogy a gyermekért felelősséget vállaló személyek képesek-e foglalkozni vele. Reméljük, hogy a szülők helyzete könnyebb lesz a jövőben, mert a mostani helyzet nagyon sok szomorúságot okoz nekik.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: csodalatos.co)