Nem számít, hány éves vagy, az alábbi praktikákkal fiatalon tarthatod a kezed

A kézfejünk felső részén nagyon kevés a zsír, a kollagén és elasztin szint kezd megtörni, és ez a hatás válik észrevehetővé. A folyamatosan mosogatás és különböző vegyi anyagok rossz hatással vannak rá, így nem meglepő, hogy több odafigyelést igényelhet.

Tojás

Szakértők azt mondják, hogy ez az étel segít helyreállítani rugalmasságát.Nagyon egyszerű elkészíteni. A tojásfehérjét keverd össze egy evőkanál mézzel. Ezután kend a kezedre ezt a keveréket, és hagyd megszáradni. Utána mosd le szappannal és vízzel.

Krumplik

A burgonya teheti a kezed újra simává. Forralj néhány közepes méretű burgonya és törd át villával. Adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat mézet és tejet, és tedd ezt a keveréket a hűtőbe. Használd a keveréket 2-3 alkalommal hetente, és hagyd a kezeden körülbelül 15 percig. Mosd le szappannal és vízzel.

Csipkebogyó olaj

 A csipkebogyó olaj segít visszaadni a bőr rugalmasságát és erejét, az olaj táplálja. Masszírozd a kezd minden nap ezzel az olajjal és meglátod milyen pihentető érzést ad.

Citrommal és cukorral

Facsarj ki fél citromot, és a levét keverd össze 2 evőkanál cukorral és dörzsöld ezt a keveréket a kezedre, hogy javítsa a mikrokeringését a kéznek. Mosd le szappannal és hideg vízzel.

Mandulaolaj

Áztasd a kezed mandulaolajban, majd hideg vízben kb 5 percig, majd kend be zsíros krémmel. Húzz rá vékony a pamut kesztyűt a kezedre, és hagyd rajta egy éjszakán át. Reggelre a kezed gyönyörű lesz és hidratált.

Vazelin

Kend be vazelinnel a kezed, húzz rá egy vékony pamut kesztyűt, és hagyd rajta egész éjszakán át.

Ne rágd a körmöd

Lassítja a köröm növekedést és roncsolja a bőrt.

Kerülje a forró vizet

Ne tedd a kezed a forró vízbe, mert kiszárítja a bőrt.Ehelyett használj inkább langyos vagy hideg vizet.

Védd a kezed a hidegtől

Mindig viselj kesztyűt, ha hideg van kint, mert a vékony bőr a legérzékenyebb.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: kiskegyed.blikk.hu)