Ez a bámulatos természetes alapanyag hatékonyabb lehet, mint ezernyi kozmetikum! Te hallottál már róla?

A szépségiparban általában használt tengeri só és Epsom só vagy magnézium-szulfát (keserűsó) fontos ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek javítják a bőr állapotát.

Az Epsom só magnézium tartalma képes csökkenteni a gyulladást, miközben a szulfátok segítenek a méreganyagok kipucolódásában.

Az elpárolgott tengervízből származó tengeri só is tele van ásványi anyagokkal, amelyek hasznosak a bőrnek. Hidegen sajtolt olíva-, mandula- vagy kókuszolajjal összekeverve a sós radírtól a bőr új életre kelhet.

Hámosít

Gyengén dörzsöld át a bőrödet körkörös mozdulatokkal az olajas sós keverékkel. Ez segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a folyamat során. Az elszarusodó hámsejtek a korral egyre durvábbak lesznek. Minél hosszabb ideig maradnak a bőr felszínén, annál keményebbé válnak.

Ez a bőrréteg egyre vastagabbá és vastagabbá válik, amíg el nem távolítjuk. Az elhalt hámsejtek a bőr kiszáradását és pikkelyesedését okozhatják. A sós bőrradír segít felszabadítni a puha, fényes és fiatal bőrt.

Frissít és tisztít

A sós bőrradír dörzsölő hatása felpezsdíti a bőrt és serkenti a bőr vérkeringését. A jobb keringés természetes fényt ad a bőrnek. A sóval végzett radírozás segít abban is, hogy a felesleges baktériumoktól és az eltömődött pórusoktól megszabaduljunk.

A só fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, és bőrön alkalmazva csökkentheti a gyulladást, valamint enyhítheti a bakteriális bőrproblémákhoz kapcsolódó viszketést és fájdalmat

Regenerál

A sós bőrradírral végzett hámlasztás nem csak az elhalt hámsejtektől segít megszabadulni és javítja a keringést, de ösztönzi a bőr teljes megújulását is. Az elhalt hámsejtek eltávolítása valóban elősegíti az egészséges, új sejtek növekedését.

Ez a regenerálódási folyamat feszesíti a bőrt, így az fiatalosabb megjelenésű lesz. Emellett csökkenti a bőr elszíneződését, foltok megjelenését és javítja a bőr tónusát, megemeli a fáradt bőrt.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)